Rio Chillar in Nerja

Rio chillar Nerja wandelingDe Rio Chillar in Nerja – één van de beste manieren om af te koelen op een warme lente- of zomerdag is een ​​wandeling langs de Rio Chillar in Nerja. Een prachtige wandeltocht in Andalusië. Deze route is het meest geschikt om te wandelen tijdens de maanden juni, juli, augustus en september want er is voldoende schaduw, plus de rivier houdt je koel. Het landschap is spectaculair. Zo zijn er vogels, vlinders, libellen, wilde bloemen, grassen en zelfs suikerriet kan er worden gespot langs de weg. Als je echt geluk hebt, kun je zelfs een berggeit tegenkomen. De Rio Chillar is een zeer populaire wandeling voor toeristen en de lokale bevolking. In de zomermaanden kan het er erg druk zijn, vooral in het weekend. Wilt u de Rio Chillar wandelen dan adviseren wij u om rond 10 uur aan de tocht te beginnen. Afhankelijk tot hoe ver u wilt lopen maar gemiddeld loopt u 4 uur.

 

De Rio Chillar een echte aanrader!

Rio Chillar Nerja kloofNaarmate je vordert in de wandeling ga je kriskras door de rivier totdat je uiteindelijk geen andere keuze hebt dan te waden door het water. De rivierbedding ligt vol met kleine keien, gaande weg worden het grotere keien die wel wat behendigheid vragen. Houdt u er rekening mee dat u een goede schoen draagt (gymschoen) met een goede zool (géén waterschoentjes of andere schoenen met een dunne zool). Zeker geen slippers dragen want deze drijven weg in het water, Loopt u de heenweg dan komt de stroom naar u toe vanuit de bergen, dus wees voorzichtig en kijk goed als u van de ene steen op de andere stapt. Ze kunnen nl. glad zijn. Veel wandelaars kijken of ze een afgebroken tak vinden om deze te gebruiken als wandelstok.

Na 1,5 uur lopen komt u bij smaller gedeelte van de kloof waar u beide kanten tegelijk kan aanraken. Hier zijn de eerste stroomversnellingen (cahorras). Prachtig!

Als u weer verder wandelt, daar waar de kloof breder wordt, zijn er tal van plaatsen om te picknicken of om een verfrissende duik te nemen in één van de natuurlijke zwembaden, gevuld met kristalhelder water. De wandeling langs de rivier van de Rio Chillar in Nerja is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen die zeker genieten van de wandeltocht door het water maar ook van de mooie watervallen die er vaak zijn. Kinderen vinden het heerlijk om eronder te staan en het levert prachtige foto’s op!

U hoeft niet bang te zijn om te verdwalen tijdens uw wandeling langs de Rio Chillar want u volgt gewoon de rivierbedding (heen en terug).

 

Rio Chillar Nerja wandelingTip

Nogmaals onze tip: ga eerder in de ochtend en neem een ​​picknick (lunch) mee, zorg dat u zwemkleding draagt zodat u kunt zwemmen in één van de zwembaden. En heel belangrijk: zorg dat u voldoende water en eten bij u heeft maar zeker ook zonnebrandcreme! De Rio Chillar in Nerja is wat ons betreft, samen met de grotten van Nerja dé bezienswaardigheden in Nerja die u zeker gezien moet hebben als u in Nerja of ergens anders in Andalusië op vakantie verblijft! (De toegang is gratis).

Wij wensen u alvast veel wandelplezier!

Kajak Nerja

Home