Bars en Restaurants in Nerja

Op deze pagina vindt u een selectie van een aantal barretjes en restaurantjes in Nerja. Ook hebben wij een aantal handige links geplaatst zoals het huren van een auto op het vliegveld van Malaga of voor het zoeken van vliegtickets naar Malaga.
 

Mocht u zelf tips of suggesties hebben, zoals een goed restaurant of een leuke bar, die zeker het vermelden waard zijn dan kunt u ons mailen op: [email protected]

Bar El Fuego

Bar El Fuego in NerjaWilt u een gezellig avondje op stap dan moet u zeker een keer naar El Fuego in Nerja gaan. Deze gezellige bar is een echte ontmoetingsplaats voor vele Nederlanders, Engelsen en andere nationaliteiten. Bar El Fuego is gelegen op Burriana Beach op nog geen 5 minuten lopen van onze appartementen. Deze moderne bar is eigendom van het sympathieke echtpaar Antonio en Debora Diaz. Met veel plezier zwaaien zij hier al een aantal jaren de skepter. Even lekker genieten van een goed glas wijn of een prima biertje samen met een heerlijke hollandse bitterbal en sfeervolle muziek zorgen ervoor dat u een geweldig avondje uit heeft. Buiten de spaanse bieren schenkt Antonio ook Heineken, Jupiler, Leffe en nog veel meer.
Ook voor de lekkere trek kunt u bij bar El Fuego terecht want een puntzak friet, tosti’s, kroketten of een lekkere frikandel kunnen allemaal besteld worden en zelfs ook worden afgehaald, ideaal voor als u bijvoorbeeld een dagje op het strand vertoeft. Tevens is bar El Fuego het adres om alle voetbalwedstrijden te volgen uit binnen- en buitenland. Wifi, darts en een poolbiljart zijn ook aanwezig.

 

La Tahona Holandèsa

204_la%20tahona%203[1]

Sinds mei 2013 hebben wij, Dirk en Margareth, dit restaurant overgenomen. En sinds kort is Linda, zusje van Margareth, bij ons gekomen om de bar te runnen. Tot voor kort had zij haar eigen bar, Linda’s bar. Samen hopen wij de bar en het restaurant zo succesvol te maken. Dirk als Chef, Linda achter de bar en Margareth als gastvrouw. Bij La Tahona Holandèsa kunt u rekenen op een warme, gezellige ambiance en een gastvrij onthaal. Het is bij uitstek dé plek om heerlijk te vertoeven voor alleen een drankje (met tapa) of gecombineerd met een heerlijke maaltijd. Het restaurant is gebouwd in de stijl van een gezellige Spaanse taveerne en nodigt uit voor een gezellig samen zijn. Het heeft de uitstraling van een patio maar dan wel binnen! (Patio; Spaans La Tahona Holandesa in Nerjavoor achtertuin of achterplaats).

Het restaurant-gedeelte biedt plaats aan 20 gasten. De gezellige bar beschikt over 16 zitplaatsen waar u kunt genieten van uw drankje en eventueel een heerlijke tapa. Natuurlijk ontbreekt een terras niet aan het geheel. Op een knus pleintje geeft ons terras (in de zomer) plaats aan zo’n 25 gasten.

 

La Tahona in NerjaRestaurant La Tahona Holandèsa werkt met zoveel mogelijk dagverse, seizoens- en streekgebonden producten. Onze menukaart is gebaseerd op de internationale keuken, met zowel vis, vlees als vegetarische gerechten. Een kleine maar afwisselende kaart met daarbij de specialiteiten van de Chef. Sinds kort houden we, met succes, speciale buffet-avonden. ( Stamppot-, Indonesisch- of een Curry-buffet). Ons Indonesisch buffet is al een begrip in Nerja!

233_Tapasplaza%20nerja[1]

Tapas Plaza

Reeds een aantal jaren runnen Johan en Jeannette van der Heide een horecazaak op de boulevard van Burriana in Nerja. Gedurende de eerste jaren het Thaise restaurant “Sabor de Amor”, wat een begrip was in Nerja en nog steeds, en sinds 2013 het tapasrestaurant “Tapas Plaza”.

De naam zegt het al want u kunt hier genieten van heerlijke Tapas, die zich onderscheiden van de tapas die u vindt in de typisch spaanse tapasbarretje, maar ook het terras wat nagenoeg de hele dag in in de zon is gelegen nodigt uit om hier te genieten van een drankje en een hapje.

234_tapasplaza%20nerja2[1]Bij Tapas Plaza kunt o.a. een tapas-plate bestellen voor 2 personen (15 euro) en niet te vergeten ook “Hollandse Tapas” (bitterballen etc.) zijn te bestellen.

Johan en Jeannette serveren niet alleen tapas want bent u een echte liefhebber van de Thaise keuken dan bent u ook hier aan het goede adres.

Door de ervaring die Johan heeft opgedaan in Thailand als kok en natuurlijk na jarenlang het Thaise restaurant Sabor de Amor” gerund te hebben weet hij als geen ander u te verwennen met de heerlijkste Thaise gerechten. Tapas Plaza is alle dagen geopend behalve op dinsdag.

U vindt Tapas Plaza: Paseo Burriana 9 . Edificio HC de Burriana.

Voor reserveringen: telefoon 0034 665 45 44 31

Volg Tapas Plaza ook op Facebook.

230_Stad%20Antwerpen%20Nerja[1]Restaurant Stad Antwerpen

Stad Antwerpen is een gezellig en sfeervol ingericht restaurant aan de boulevard van Burriana.
Of u hier nu komt voor een drankje en een gezellig praatje of voor heerlijke gerechten van de kaart (groot of klein) u bent altijd welkom bij Marc, Mireille en hun dochter Maxime, die allen uit Antwerpen afkomstig zijn.

Marc is de altijd vrolijke gastheer en Mireille, samen met dochter Maxime,  maken de heerlijkste gerechten voor u klaar met veel liefde. Zo kunt u genieten van heerlijke visgerechten, heerlijke stoofpotjes, fondueen of genieten van echte zeeuwse mosselen; het is allemaal mogelijk. Zo hebben ze ook iedere dag buiten de kaart om een speciale suggestie (dagmenu).
De gastvrijheid van Marc, Mireille en Maxime, de ambiance en de voortreffelijke culinaire inbreng zorgen ervoor dat u een geslaagd avondje uit heeft en er gegarandeerd nog meer gaan volgen!

 

U vindt Restaurant Stad Antwerpen op: Paseo Burriana, 3, 29780 Nerja, Málaga, Spanje. Voor reserveringen: 0034 952 52 36 29 (op dinsdag gesloten)

Om op de hoogte blijven van het menu, activiteiten en andere informatie kijkt u dan op de Facebookpagina van Stad Antwerpen.

239_ayo1[1]El Chiringuito Ayo

Één van de bekendste chiringuitos en een begrip aan de Costa del Sol, zeg maar van Zuid Spanje is El Chiringuito Ayo, die zich bevindt aan het einde van het Burrina strand in Nerja.
Chiringuito Ayo is vooral bekend om zijn paëlla die nog steeds op traditionele wijze wordt klaargemaakt. Grote paëlla-pannen worden op het vuur getild waarna men de ingrediënten erbij voegt. Heel leuk om te zien! Een bord paëlla bestel je al voor iets meer dan 6 euro en heeft u daarna nog meer trek dan kunt u nogmaals (gratis) uw bord laten vullen. Brengt u een heerlijk dagje door op Burriana Beach dan kunt u de paëlla ook afhalen.

Niet voor niets is Ayo zo “beroemd” want het klaarmaken van de paëlla van Ayo wordt door vele toeristen vastgelegd op foto en film en massaal verspreid op het internet. Ayo is ook al meerdere malen opgemerkt door de buitenlandse media.

237_ayo2[1]Verwacht geen culinaire hoogstandjes van deze typisch Spaanse chiringuito maar de prijs/kwaliteitverhouding in combinatie met de typisch Spaanse sfeer en de ligging zijn prima!

Buiten de paëlla heeft Ayo ook nog andere vis- en vleesgerechten.

 

 

 

Home