Nerja weer en klimaat

Nerja heeft dankzij het zonnige klimaat en goede weersomstandigheden veel toeristen aan zich weten te binden. Deze mooie badplaats aan de Middellandse zee in Zuid Spanje, ligt op 55 km afstand ten oosten van Malaga. Deze prachtige Andalusische vissersplaats heeft dankzij zijn ligging tegen het “Siërra de Almijara-gebergte” de meeste zonuren van heel Spanje, nl. meer dan 2850 uur per jaar. De gemiddelde temperatuur in Nerja gedurende het gehele jaar is 19,4 graden. Nerja heeft ongeveer 330 zonnige dagen per jaar waardoor het voor veel mensen een aantrekkelijkTorrecilla Beach Nerjae plaats is om zich definitief te gaan vestigen.

In Nerja bent u meestal verzekerd van mooi weer en er is weinig neerslag. Tijdens de zomer kunnen de temperaturen gedurende de dag oplopen tussen waarden van 25 graden en 35 graden. De nachtemperaturen tijdens de zomer zullen zelden onder de 20 graden dalen. De warmste maand is ongetwijfeld augustus. De temperatuur kan dan zelfs tot 40 graden stijgen. Tijdens de maanden juli en augustus bent u vrijwel altijd verzekerd van strakblauwe luchten en geen neersla

Weer in Nerja in de zomer

Gaat u in de zomer naar Nerja dan raden wij u aan om luchtige kleding te dragen, overdag maar ook in de avond/nacht.

Het verschil met bijvoorbeeld een hete dag in Nederland is dat de luchtvochtigheid veel lager is. Echter adviseren wij u om tussen 12.00 uur en 16.00 uur de zon zoveel mogelijk te mijden. Zorgt u zoiezo altijd voor een goede bescherming d.m.v. een zonnecrème met een hoge factor, en smeert u regelmatig. Net aangekomen in Nerja zorgt u er dan voor dat u eerst langzaam went aan de zon en zorg voor voldoende hoofdbescherming.

Overwinteren in Nerja

Dankzij de zachte winters zijn voor veel mensen, met name uit het noorden van Europa, een reden om zich definitief te vestigen in Nerja of te overwinteren in Nerja. Tijdens de wintermaanden is er tussen 12.00 uur en 17.00 uur een aangename temperatuur met veel zon daarna koelt af dus wij raden u aan om voor de ochtenden en avonden warmere kleren mee te nemen.

De koudste maand in de winter is normaal januari. Deze maand heeft normaal gemiddeld een temperatuur van 12 à 13 graden Celsius.

nerja weer en klimaat Strandhuys appartementen nerjaWat voor kleding u moet dragen tijdens de wintermaanden in Nerja – over het algemeen zult u tijdens deze maanden een trui, pullover, vestje of jas dragen, maar er zijn zeker ook genoeg warme dagen dat u ’s middags heerlijk in een T-shirt in de zin kunt zitten. U zult merken dat het verschil tussen de zon en de schaduw groot is.

Ook in de winter valt er in Nerja weinig regen. Vanaf eind oktober kan er regen vallen maar dat is dus nooit met zekerheid te zeggen. U zult merken dat het niet veel regent achter elkaar en dat wolken en regen afgewisseld worden met een prachtig blauwe lucht. Maar er kunnen altijd uitzonderingen optreden. Door de ligging van Nerja aan de Costa del Sol wordt deze plaats door de Wereldgezondheidsorganisatie beschreven als één van de beste klimaten ter wereld.

 

Klimaat Nerja; de zomer is heerlijk warm en de winter is zacht met vele zonnige dagen!

Home