Nerja: een ware droombestemming!

Nerja is een charmant vissersplaatsje aan de Spaanse zuidkust. Een prachtige witte stad aan de Middellandse zee. Nera staat bekend om haar schitterende stranden en rustige baaien. Met haar warme klimaat zowel in zomer als winter, haar natuurschoon en het typisch historische karakter staat Nerja garant voor een geweldige vakantie. Nerja ligt op zo’n 65 kilometer van het vliegveld van Malaga.

Strandhuys_appartementen_nerja_AndalusiëNerja heeft een prachtige promenade die eindigt aan het beroemde plein ‘Plaza Circular’ – ook wel Balkon van Europa genoemd. Hier kunt u genieten van een spectaculair uitzicht over zee en de kustlijn van de Costa del Sol. Vanaf dit plein loopt u zo het historische centrum van Nerja binnen met haar gezellige straatjes, witte huisjes met overal bloemen op het balkon, leuke tapasbarretjes en souvenirswinkeltjes.

Het charmante vissersplaatsje Nerja straalt een gastvrije en vredige vakantiesfeer uit. Nerja heeft in totaal 16 kilometer strand met poederachtig zand en sprankelend helder water. Ideaal voor diverse watersporten, zoals waterskiën, duiken en zeilen. De schilderachtige kleine baaien, waar het over het algemeen heel rustig is, vormen een verrassend contrast met de meer toeristische zandstranden. (tourist information)

 

 

nerja spanjeGeschiedenis van Nerja

De geschiedenis van Nerja gaat ver terug. In de 30.000 jaar oude grotten zijn sporen gevonden van bewoners uit de steentijd. De Romeinen noemden de stad Detunda. Overblijfselen van de Romeinen zijn onder andere een oude weg, munten, aardewerk en een begraafplaats. De Moren op hun beurt hebben de streek tot in de 15de eeuw bezet. Het ‘kasteel op de rots’, bekend als het ‘Balcón de Europa’ dateert van 1487. Na de Spaanse Burgeroorlog, werden coöperaties opgericht om suikerriet, honing en de productie van suiker te kunnen exploiteren. Na de Romeinen kwamen de Moren, die de stad tot de 15e eeuw bezetten. In het begin van de 18e eeuw had Nerja 7.500 inwoners. (wikipedia)

 

Calahonda NerjaWaar ligt Nerja?

Nerja ligt in het zuiden van Spanje aan de meest oostelijke uitloper van de Costa del Sol in de provincie Malaga in de regio Andalusië aan de Middellandse Zee. Het heeft een oppervlakte van 85 km². Er wonen ongeveer 25.000 mensen. De plaats en de gemeente Nerja behoren tot de provincie Màlaga, maar liggen tegen de grens met de provincie Granada. Omdat het stadje later tot ontwikkeling is gekomen dan de kust ten westen van Málaga, is er relatief weinig hoogbouw. Aan de ene kant wordt Nerja omsloten door landbouwgebied en aan de andere kant door een bergachtig natuurgebied met prachtige uitzichtspunten en stranden.

Afstand van Nerja naar:

 

Nerja – Malaga 55 km

Nerja – Vliegveld 65 km

Nerja – Torromolinos 70 km

Nerja – Granada 110 km

Nerja – Marbella 125 km

Nerja – Gibraltar 195 km

Nerja – Cordoba 215 km

Nerja – Tarifa 220 km

Nerja – Sevilla 265 km

 

Natuur NerjaNatuurparken

In de directe omgeving van Nerja liggen twee natuurparken: Sierra Tejeda en het park Los Acantilados de Maro. Het eerste park leent zich uitstekend voor wandelen en bergbeklimmen. In dit gebied bevinden zich een aantal dorpjes uit de Moorse tijd, te herkennen aan hun witte kleur. Los Acantilados de Maro is vooral bekend vanwege de prachtige flora en fauna.

Voor meer bezienswaardigheden en tips klik hier >>>

 

Torrecilla Beach NerjaKlimaat in Nerja

Door de bescherming die de Sierra Nevada biedt wordt het klimaat van Nerja positief beïnvloed. De bergketen die een kleine twee kilometer landinwaarts ligt zorgt er voor dat het mediterrane klimaat van Nerja niet verstoord wordt. De winters zijn mild en aangenaam, waardoor een vakantie in Nerja zelfs dan nog aangenaam kan zijn. Nerja heeft ongeveer 300 zonnedagen per jaar.

 

 

 

 

 

 

Home