Frigiliana Andalusisch bergdorpje

Frigiliana

Frigiliana ligt op iets meer dan 10 minuten rijden van Nerja. Frigiliana is een schilderachtige bergdorpje. Dit prachtige Andalusisch plaatsje moet u zeker gezien hebben als u op vakantie bent in Nerja of in de omgeving van Nerja.

 

Centrum Frigiliana

Frigiliana ligt op zo’n 400 meter hoogte en is één van de weinig Moorse plaatsjes die nog goed intact zijn gebleven. Het oude centrum van Frigiliana is zeker een bezoekje waard. U moet hiervoor wel een klimmetje nemen maar dan komt u terecht in de typisch “Andalusische” straatjes. U vindt hier leuke kleine winkeltjes waar u allerlei snuisterijen kunt kopen. Frigiliana is vooral bekend om zijn keramiek. U vindt er ook verschillende winkeltjes waar u dit kunt kopen.

In het midden van het dorp vindt u het gezellige marktplein met diverse restaurantjes en terrasjes. Van hieruit kunt u nog verder omhoog klimmen en vindt u nog meer leuke restaurantjes die u uitzicht bieden over Frigiliana en de kust van Nerja.

 

Markt

Wilt u Frigiliana bezoeken dan is het leuk om dit te combineren met de markt die iedere donderdag plaatsvindt van 9.00 tot 14.00 uur. U vindt de markt zodra u Frigiliana binnenrijdt vanuit Nerja aan de linkerkant op het “Balcon van Frigiliana” zoals dit plein wordt genoemd.

 

De “zon en wijn route”

In Frigiliana kunt u ook wijn en sherry proeven in combinatie met heerlijke tapas die worden geserveerd in de diverse restaurantjes. Niet voor niets maakt dit Moors dorpje deel uit van de “zon en wijn route”.

Deze mooie route brengt u via de voet van de Sierra Almijara langs mooie witte dorpjes. Dit gebied staat vooral bekend om de goede wijnen die er vandaan komen.

De “zon en wijn route” brengt u langs de volgende mooie Andalusische plaatsjes: Algarrobo – Sayalonga – Canillas de Albaida – Torrox – Frigiliana – Nerja

 

Bodegas Bentomiz

Wat ook zeker de moeite waard is als u deze route rijdt is om eens langs Bodegas Bentomiz in Sayalonga te gaan. Deze bodega wordt gerund door André Both en Clara Verheijen. Dit Nederlandse koppel dat in 1995 naar Spanje verhuisden hebben van hun hobby een zeer succesvol bedrijf weten te maken. Inmiddels leveren zijn hun wijnen aan diverse toprestaurants in Nederland en daarbuiten.

Bezoekt u hun bodega dan proeft u diverse wijnen, daarbij serveren André en Clara heerlijke huisgemaakte tapas.

Lijkt het u leuk om een bezoekje te brengen aan Bodegas Bentomiz raden wij u aan om wel vantevoren een afspraak te maken. Kijk voor meer informatie op: www.bodegasbentomiz.com.

 

Al Acebuchal Axarquia

 

El Acebuchal

Brengt u een bezoekje aan Frigiliana dan raden wij u aan om dit zeker te combineren met het dorpje “El Acebuchal”. Dit dorpje uit de 17e eeuw ligt een paar kilometer boven Frigiliana. Sinds een paar jaar is het dorpje helemaal gerestaureerd en tijdens het restaureren vond men overblijfselen uit het Iberische tijdperk (1000 jaar voor Christus). Vanuit El Acebuchal maakt u prachtige wandelingen in de bergen van Almijara en het Tejada Natuurpark. Houdt u van paardrijden dan is het zeker aan te raden om El Acebuchal eens te bezoeken. El Acebuchal heeft een hele geschiedenis, dit dorpje werd nl. in 1949 ontruimd door de toenmalige Spaanse dictator Franco.

 

Bezienswaardigheden Nerja