16 jan

Flamenco in Nerja

Flamenco in Nerja

Flamenco in Nerja; een waar spektakel!

Flamenco in Nerja – Deze passionele Spaanse dans wordt iedere woensdag en vrijdag om 22.00 uur opgevoerd in bar El Colono in Nerja. Deze wervelende flamencoshow met Spaanse gitaarmuziek, de castagnetten, de prachtige kostuums en de passie die van de dansers afspat zorgen ervoor dat u een fantastisch avond uit beleefd.

De flamenco is ontstaan door zigeuners die omstreeks de 15e eeuw neerstreken in Andalusië vanuit India. De flamenco is onlosmakelijk verbonden met de Spaanse cultuur. In Andalusië wordt de flamenco in vele steden opgevoerd. De bekendste steden zijn Granada, Cadiz, Sevilla en Jerez de la Frontera. De flamenco ontstaat vaak spontaan op straat, tijdens feria’s of gewoon in een barretje.
In Nerja zijn meerdere barretjes waar een flamenco show wordt opgevoerd. Naast bar El Colono zijn er ook optredens in bar El Burro Blanco en bar El Molino in Nerja. Bij deze laatste bar is er iedere avond Spaanse live muziek. Schrikt u niet als u spontaan het podium wordt opgetrokken om de flamenco mee te dansen. Ook organiseren veel hotels en restaurants in Nerja een flamencoshow om hun gasten te entertainen.

 

Flamenco in NerjaSacromente – Granada

Waarschijnlijk denkt u bij het horen van de naam Granada het eerst aan het “Alhambra” en terecht want dit wonderschone Moorse Paleis is een “must see” als u op vakantie in Andalusië bent. Maar Granada heeft zoveel meer te bieden.

De wijk Sacromente is van oudsher vooral bekend als “zigeunerbuurt”. De wijk ligt op een heuvel nabij de wijk Albaicin. U vindt hier nog vele grotwoningen die goed bewaard zijn gebleven.
Tegenwoordig is deze wijk zeer geliefd onder de toeristen vanwege de vele flamencoshows die worden opgevoerd in diverse gelegenheden.
In Granada zingt men voornamelijk de “Zambra” dit zijn liederen die het verhaal vertellen van een zigeunerhuwelijk.

 

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag een voorstelling in Granada bijwonen dan kunt u op de volgende site kaartjes bestellen: kaartjes flamencoshow

 

Wij wensen u alvast een spetterende avond!

 

Kijk hier voor meer in bezienswaardigheden in Nerja