21 feb

Carnaval in Nerja

Carnaval Nerja Strandhuys Appartementen Nerja Spanje Costa del SolCarnaval in Nerja

Carnaval in Nerja nog een paar dagen en dan is het weer zover! Het jaarlijkse Carnaval in Nerja staat weer voor de deur en wordt dit jaar gehouden van donderdag 23 februari tot en met zondag 26 februari.

Het feest begint op donderdag 23 februari om 19.00 uur in het Centro Cultural de Nerja met een festival. Tijdens dit festival zijn er optredens van diverse dans en muziekgezelschappen afkomstig uit Nerja en omgeving.

 

Carnaval Nerja Strandhuys Appartementen Nerja Spanje Costa del SolOp vrijdag 24 februari begint vanaf 17.30 uur het kindercarnaval. Dit wordt gehouden in de grote feesttent op Plaza de España (boven de parkeergarage). Dit is een waar spektakel waarbij de kinderen en ouders/begeleiders velen uren werk hebben gestoken in de act en de kostuums. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Daarna vindt er de uitreiking plaats van de Prinsen en Prinsessen.

 

 

Zaterdag 25 februari is er vanaf het middaguur volop feest in de straten van Nerja met veel muziek van de plaatselijke orkesten en natuurlijk zal er veel gezongen en gedanst worden. Aansluitend, en dat zal rond 17.00 uur zijn, begint de kleurrijke carnavalsoptocht. Deze lange stoet met prachtige praalwagens en kleurrijke groepen trekt door het centrum van Nerja en zal eindigen via het Balkon van Europa op Plaza de España.

Zondag 26 februari vindt de sluiting van Carnaval plaats waarbij ook de prijswinnaars bekend worden gemaakt die deel hebben genomen aan de carnavalsoptocht. De aanvang is 11.30 uur.