16 jan

Balkon van Europa

Balkon van EuropaBalkon van Europa

Balkon van Europa – Nerja is de één van de weinige kustplaatsen aan de Costa del Sol die nog echt Spaans is. Geen lelijke hoogbouw en oneindig veel hotels. Nerja is tijdens de zomermaanden net als de andere Spaanse badplaatsen druk, maar gezellig druk. Maar in vergelijking met de badplaatsen Torremolinos, Fuengirola of Marbella is Nerja nog een echt prachtig authentiek stadje.

 

Het Balkon van Europa met uitzicht op Playa Calahonda

Calahonda Beach Nerja Spanje

Wie Nerja zegt zegt ook meteen “Balkon van Europa”. Een gezellige promenade aangelegd op een klif die uitsteekt over de Middellandse Zee. Vanaf het Balkon van Europa heeft u een prachtig uitzicht over de kustlijn van Nerja. Ontdek de prachtige baaien met zijn mooie stranden. De mooie rotspartijen vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft. En als het helder weer is kunt u ook de kustlijn van Afrika kunt zien liggen. De stranden Burriana Beach en Torrecilla Beach zijn al meerdere malen uitgeroepen tot mooiste stranden van Spanje. Calahonda Beach naast het Balkon van Europa vormt een prachtig decor met zijn vissershutjes gebouwd tegen de rotswand. Niet voor niets is Calahonda Beach in Nerja het meest gefotografeerde strand van Spanje.

 

Klimaat Nerja

Zwijmel weg op één van de vele terrasjes op het Balkon van Europa. Genietend van het heerlijke klimaat en de zon die hier meer dan 300 dagen per jaar schijnt. Kortom Nerja is een ideale vakantiebestemming in de zomer en winter!

 

 Nerja weer en klimaat